Klippning och vältning greener på helger

Banan

|

May 24, 2024

Succesivt sedan pandemin har Banpersonalen märkt vid klippning på helgerna att det är fler och fler som väljer att gå ut tidigt att spela en runda. Givetvis roligt att banan är välutnyttjad under dygnets ljusa timmar men det gör det svårt att ta sig runt att klippa greenerna på lördag och söndagar(+helgdagar). Det innebär att klippa hela banan tar 1-2timmar längre tid då personalen ”fastnar” mellan bollarna på banan och får mycket väntetid.

 

Kansliet kommer att göra luckor i startschemat genom att spärra tider. Det kan vara att spärra de första tiderna på dagen alt göra en lucka på ca 1 timma att arbeta i. Är ni tidigt ute och spelar, lämna alltid Banpersonalen fri väg att klippa så flyter arbetet på så mycket bättre och personalen stör spelet så lite som möjligt när får arbeta utan avbrott.

 

Fastnar personalen i mellan bollar på banan kommer de att klippa baklänges i hålordningen, ex hål 10, 9, 8, 7 osv. PÅ det sättet stör personalen spelare på banan endast 1gång/runda.

Men, då kommer arbetet utföras utan att ta lika mycket hänsyn till spelare för att väntetiden ska bli så kort som möjligt för personalen. Det tar ca 5-10min att klippa en green beroende på hur stor greenen är. Vänligen visa Banpersonalen hänsyn genom att vänta in till de är klara samt lämnat greenen innan ni slår.

 

/Banpersonalen